Elena DEMIRDJEAN (soprano)

Elena Demirdjean s-a nascut în anul 1982 în orașul Oceamcira, Georgia.

Este o tânără interpretă care bucură cu vocea sa nu doar melomanii muzicii ușoare, ci și pe cei ai muzicii clasice, astfel cuprinzând un public de diferite categorii de vârstă și gusturi. Carismatica sa prezență scenică încântă prin sinceritate și vitalitate, iar talentului său i se alătură o școală solidă cum e Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (licență și masterat), specialitatea – Canto Academic, în clasa prof. Mihail Muntean.

Este laureată a mai multor concursuri, printre care: Concursul Steaua Autoradio, secțiunea – Canto Academic (Chișinău, 2007); Concurs dedicat Zilei Armatei „Victoria – 50”, (Premiul Mare, Chișinău), Duetul Anului evoluând împreună cu tenorul Ion Timofti (Premiul I, Chisinau, 2008), iar în anul 2005 obține Premiul Municipal pentru tineret în domeniul artelor și tot în acest an beneficiază de o bursă oferită de Wiener Staatsoper.

A lucrat la următoarele roluri: Clarina din opera La cambiale di matrimonio” de G. Rossini; Adina și Giannetta din opera Elixirul dragostei”de G. Donizetti; Pajul Oscar din opera Bal mascat” de G. Verdi care le-a prezentat în cadrul studioului de operă. Pe parcursul  studiilor realizează mai multe turnee artistice împreună cu trupa Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” în Kiev (2007), Belarus (2006), România (2008), Germania (2005), Franţa (2006), Olanda (2009) și Coreea de Nord (2009)

. Din 2007 și până în prezent este solistă a Filarmonicii Naţionale Serghei Luncheviciunde a realizat mai multe concerte în cadrul abonamentelor muzicale pentru copii și studenți, concerte camerale și vocal-simfonice.