Conducător artistic – Eugen Negruța, Artist Emerit 

Concertino reprezintă un grup de acordeoniști, fondat la 18 octombrie 2003, scopul cărora este de a promova acordeonul ca un instrument al mai multor stiluri muzicale. 

Conceptul Concertino aparţine unor muzicieni care, fiind proaspeţi absolvenţi ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, şi-au propus să-şi „investească” toate cunoştinţele muzicale într-un proiect ce se dorea inedit. Au demonstrat lumii că la acordeon se poate interpreta cu măiestrie nu doar muzică populară, ci şi clasică.   

De 14 ani, Concertino Accordion Band face acest lucru cu mare dedicaţie, confirmându-şi valoarea artistică prin numeroase concerte susţinute în cele mai prestigioase săli de spectacol. De-a lungul timpului, band-ul a reuşit să adune în palmares o mulţime de trofee, iar datorită vitalităţii lor creatoare a fost numit „Cel mai bun colectiv muzical din Europa”. 

Talentul şi pregătirea profesională le-a permis instrumentiștilor să spulbere mitul care presupune că acordeonul ar fi un instrument pentru muzica de petrecere.  

Pe lângă energia şi vitalitatea caracteristică, Concertino se poate mândri cu un repertoriu ce cuprinde lucrări din muzica clasică, contemporană, populară, jazz, colaborând cu diverşi compozitori din ţară şi din străinătate.  

Au susţinut numeroase turnee și au participat la mai multe festivaluri din întreaga lume: Canada, Coreea de Nord, Italia, Franţa, Polonia, Danemarca, Germania, Austria, Cehia, Luxemburg, China, Belgia, Rusia, etc. 

Au colaborat cu nume notorii din lumea muzicală precum celebrul acordeonist francez Richard Galliano și Frank Marocco – un acordeonist de excepție din SUA. Concertele susținute cu aceste două personalități de talie mondială au avut loc la Sala cu Orgă din Chișinău. Concertino Accordion Band a avut onoarea și o deosebită plăcere să participe la aceste concerte de excepție, de o melodicitate aparte, devenite inconturnabile pentru publicul din Republica Moldova. 

Din 2017, Concertino Accordion Band a fost luat sub aripa protectoare a prestigioasei Filarmonici Naționale “Serghei Lunchevici”.