Anatol Nunu, (trompetă), Artist Emerit

 Anatol Nunu s-a născut în Republica Moldova și a absolvit școala de muzică din satul Cărpineni, raionul Hîncești, specialitatea – trompetă.

Între anii 1984-1988 studiază la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, în clasa prof. Iacob Cituleac. Între anii 1988-1990 își desfășoară serviciul militar în Orchestra Militară din orașul Odesa. Urmează Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu”, în clasa prof. Pavel Usaci și Valeriu Hanganu (1990-1995). Fiind încă student participă la numeroase festivaluri și concursuri.

În anul 1990 este angajat în Orchestra de Muzică Populară „Folclor” unde activează pînă în prezent. Pe parcursul activității sale în cadrul orchestrei a efectuat numeroase înregistrări audio pentru fondul Radioteleviziunii Naționale. Susține numeroase spectatole în țară și peste hotare, demonstrând talentul său interpretativ, dragostea față de folclorul autentic, disciplina și devotamentul în procesul de creație. Este un valorificator al pieselor folclorice, culese din zona de baștină.

În anul 2020, i s-a conferit titlul onorific „Artist Emerit”.