Concert Simfonic

Concert Simfonic

  Muzica finlandeză își va da întâlnire cu muzicieni din Japonia, pe scena Palatului Republicii din Chișinău, vineri, 19 noiembrie!

 Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, va evolua tânărul violonist Issei Kurihara, elev al legendarului Takashi Shimizu, laureat al celor mai faimoase concursuri internaționale din Italia, Polonia, Austria, Spania, Japonia, Rusia, care la doar 25 de ani se poate bucura de o carieră strălucită, ce include evoluții pe mari scene din întreaga lume inclusiv Suntory Hall din Tokyo și Carnegie Hall din New York. La pupitrul dirijoral se va produce Koichiro Kanno - dirijor de origine japoneză, care din anul 1995, a început să se integreze în viaţa muzicală românească unde a activat în calitate de profesor asociat la clasa de trombon și de operă a Facultăţii de Muzică din Universitatea Transilvania din Brașov. Din anul 2003 este dirijor asistent la Festivalul de Operă Heidenheim (Germania), iar din 2006 este corepetitor la Opera Bergen din Norvegia.

Programul muzical va cuprinde celebrul Concert pentru vioară și orchestră în re minor și Simfonia nr. 2. în Re Major, semnate de compozitorul finlandez J. Sibelius.

Date

19 November 2021

Tags

Noiembrie, 2021