MOZART forever

MOZART forever

  "Dacă cereți unui profan să vă citeze pe cel mai mare muzician al lumii, el vă va răspunde în mod sigur: Mozart, Mozart este legendar!" - G. Enescu.
   Cel mai cunoscut compozitor al tuturor timpurilor, o legendă, numele căreia e purtat astăzi de instituții de cultură, festivaluri, concursuri, străzi și chiar ciocolate. 
    Mozart și-a câștiga celebritatea datorită fondului optimist, luminos și senin al muzicii sale. Construcțiile simetrice și armonioase, limpezi și pline de farmec, erau și sunt  accesibile la nivel perceptiv publicului larg din toate generațiile și secolele de până acum. Despre puterile transformaționale ale muzicii mozartiene, asupra proceselor psihice și a stării de sănătate a unui om, s-a vorbit în nenumărate rânduri, creația lui fiind o muzică ce și-a găsit cea mai înaltă formă, clară, simplă, perfectă, o expresie pură prin care e definită genialitatea compozitorului. De aceea creația lui Mozart e recomandată atât pentru sporirea nivelului intelectual și cultural cât și starea generală de bine a unui om!
    În acest context, vă invităm pe 12 noiembrie, la concertul MOZART forever cu un program exclusiv mozartian: Uvertura operei „Nunta lui Figaro”, Concertul pentru clarinet şi orchestră în La Major, Simfonia nr. 41 în Do Major „Jupiter”, toate în interpretarea  Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, condusă de maestrul Mihail Agafița. Surpriza serii - Sergiu Mușat (clarinet).

Fii inteligent și vino la concert!!! :)

Date

12 November 2021

Tags

Noiembrie, 2021